Fenomenul Untold: Clujenii își închiriază curțile și grădinile drept locuri de campare pentru cei care vin cortul

Trimite și altora

Numărul mare al turiștilor care vor veni la Cluj pentru a participa la cel mai mare festival de muzică din România, Untold, a dus la creșterea spectaculoasă a prețurilor de cazare. Hotelurile, dar și proprietarii de apartamente în regim hotelier au prețuri de 3-4 ori mai mari decât cele din perioadele obișnuite. Însă chiar și așa, locurile de cazare sunt greu de găsit, astfel că unii dintre participanții la festival se cazează la Turda, la Gilău sau la Gherla. Festivalul are loc în perioada 1-4 august.

Ediția din acest a Untold ar putea fi și cea mai mare din istoria festivalului. Unii dintre participanți și-au rezervat locuri de cazare încă de la finalul lui 2018. Alții încearcă să găsească locuri de cazare în apartamentele eliberate de studenții care au terminat facultatea sau care vor să își găsească o altă chirie, spune expertul în turism Valentin Lungu.

Unii dintre proprietarii apartamentelor de închiriat încasează în perioada festivalului sume importante, spune agentul imobiliar Ștefan Vaida. 

Tot datorită Untold, la început de august, vor fi pline și campingurile din Cluj. Pentru că numărul locurilor pentru corturi este mai mic decât cererea, au apărut și clujeni care au case cu curte și care sunt dispuși să le închirieze participanților la festival grădina sau curtea, transformate în locuri temporare de campare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDe ce Floreștiul se află în topul prețurilor la imobiliarele industriale
Next articleLucrări de reabilitare pe trei noi drumuri județene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 3 =