ClujToday: Cetățile Transilvaniei atrag tot mai mulți turiști

Trimite și altora

Tot mai multe agenţii de turism promovează la pachet cetăţile Transilvaniei. Ei vor să arate vizitatorilor de ce aceste cetăţi l-au fermecat pe moştenitorul Coroanei britanice, Principele Charles al Ţării Galilor. Aproximativ 80 la sută dintre pachetele turistice de acest tip îşi au baza de plecare din Cluj, datorită faptului că aeroportul din Cluj este foarte bine conectat prin zboruri low-cost de principalele oraşe europene, potrivit ClujToday.ro.

Turismul istoric a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani. Transilvania îi atrage în special pe cei pasionaţi de istoria medievală, de cetăţi, de castele şi de legende. O cetate care merită să fie promovată este cea de la Liteni, spune istoricul Cristian Manolachi.

O altă cetate care atrage datorită patrimoniului istoric, dar şi datorită vinurilor din regiune, este Aiudul, spune istoricul Paul Scrobotă.

Foarte cunoscut a devenit şi castelul Banffy din Bonţida. Acesta găzduieşte festivaluri precum TIFF, iar în acest sfârşit de săptămână va atrage zeci de mii de vizitatori care vor veni la Electric Castle. Localnicii îi aşteaptă cu produse tradiţionale.

O altă cetate celebră este Sighişoara, care se află şi pe lista UNESCO.

Turiştii pasionaţi de istorie aleg circuite care includ bisericile fortificate din sudul Transilvaniei, bisericile de lemn din Maramureş, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei sau ansamblurile gotice şi baroce din Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Turda şi Alba Iulia ori clădirile Art Nouveau din Oradea şi Târgu-Mureş.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSe redeschide piața volantă din Gheorgheni
Next articleCompetiție de aplicații IT pentru studenții de lnformatică în Limba Germană ai UBB
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 − four =