O aplicație dezvoltată la Cluj îi învață pe copii cum să se hrănească sănătos

Trimite și altora

Un informatician clujean a dezvoltat o aplicație care îi ajută pe copiii cu probleme de greutate să se hrănească în mod corect și să aibă un stil sănătos de viață. Datorită caracterului său inovator, aplicația Wello a primit o finanțare nerambursabilă de la Comisia Europeană. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe telefoanele și tabletele care folosesc sistemele de operare Android și iOs.

Informaticianul Sveatoslav Vizitiu s-a gândit să dezvolte o aplicație care să fie în egală măsură educativă și amuzantă, destinată copiilor, dar și părinților care se luptă cu kilogramele în plus. Ideea aplicației s-a născut după ce Sveatoslav Vizitiu a început să conștientizeze aceste probleme în contextul în care munca sa presupune un grad ridicat de sedentarism.

Aplicația conține jocuri în care utilizatorii pot obține puncte dacă au activitate fizică, dar și alte jocuri prin care cei mici sunt învățați cum să se hrănească în mod corect, mai spune Sveatoslav Vizitiu.

Aplicația este deocamdată disponibilă în varianta beta. Ea va rămâne gratuită și după ce va fi finalizată. În acest an, zeci de copii au avut ocazia să testeze aplicația în cadrul unei tabere gratuite pentru cei mici, organizată în Munții Apuseni.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRomânia pe locul 5 la consumul de antibiotice – consecință: crește rezistența bacteriilor
Next articleTârgul de Crăciun de la Cluj, lăudat de televiziunea franceză TF1
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × five =