Târgul de Crăciun de la Cluj, lăudat de televiziunea franceză TF1

Trimite și altora

Televiziunea franceză TF1 a difuzat un reportaj de mari dimensiuni, care laudă Târgul de Crăciun de la Cluj. Reportajul face parte dintr-un serial, în care au mai fost prezentate târguri de Crăciun din Elveția, Germania sau Norvegia. Clujul se află în atenția mass-mediei franceze datorită numărului mare de studenți francezi care învață în universitățile clujene. Târgul de Crăciun de la Cluj ocupă locul 8 în clasamentul celor mai frumoase târguri, realizat de portalul European Best Destinations, potrivit Transylvania Today.

Reportajul realizat de TF1 prezintă centrul Clujului, transformat într-un tărâm al feeriei. Reporterii francezi au remarcat preferința pentru costumele naționale vândute în cadrul târgului, gastronomia tradițională care include preparate de porc, mămăligă, murături, dar și delicioșii kurtos-kalacs, precum și patinoarul amenajat în jurul statuii Regelui Matia Corvin. Târgul atrage vizitatori de peste tot.

Acest târg este cu adevărat frumos, spune artistul liric Dan Dumitrana, care apreciază programul artistic găzduit de Târgul de Crăciun.

Târgul de Crăciun de la Cluj se va închide abia după petrecerea de Revelion. În ultima zi din an, intrarea pe patinoar este gratuită.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 2 =