Aplicația dezvoltată la Cluj prin care copiii învață să se hrănească sănătos

Trimite și altora

Un informatician clujean a conceput o aplicație prin intermediul căreia copiii cu probleme de greutate sunt încurajați să ducă o viață sănătoasă. Aplicația va putea fi instalată gratuit pe telefoanele mobile ale copiilor și va furniza o serie de date care vor fi prelucrate de medici nutriționiști cu ajutorul unor algoritmi de inteligență artificială. Aplicația Wello este cofinanțată de Uniunea Europeană.

Informaticianul clujean Sveatoslav Vizitiu a conceput o aplicație numită Wello, care conține o serie de jocuri destinate copiilor. Ei pot câștiga puncte dacă îndeplinesc anumite sarcini care presupun activitate fizică. De asemenea, prin joacă, ei învață principiile unei alimentații sănătoase, spune Sveatoslav Vizitiu.

Aplicația adună date care sunt furnizate părinților, care participă la stabilirea unui plan de nutriție pentru copii, spune Sveatoslav Vizitiu.

Aplicația este gratuită și funcționează atât pe sistemele Android, cât și pe cele iOs. Dezvoltarea aplicației este cofinanțată de Comisia Europeană.

Mai multe detalii aflați din emisiunea Buzz IT, de la ViaCluj.tv, moderată de Claudiu Pădurean.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCare este primul document pe care l-a semnat noul ministru al Agriculturii
Next articlePolonia va avea consulat onorific la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nine + 8 =