Una dintre cele mai scumpe arme din lume, adusă la Câmpia Turzii

Trimite și altora

Una dintre cele mai performante arme din lume, drona MQ 9 Reaper, a fost prezentată azi la Câmpia Turzii, în cadrul unui exercițiu derulat în comun de către militarii români și cei americani. Exercițiul, gazduit de Baza Aeriană 71, se numește Dacian Reaper. La acest exercițiu au asistat șeful Statului Major al Apărării, generalul locotenent Daniel Petrescu, precum și ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman.

Drona americană prezentată la Câmpia Turzii a fost folosită în ultima perioadă în operațiuni cunoscute, precum uciderea generalului iranian Suleimani. Acest dispozitiv este operat de militarii americani din Detașamentul 2 al Grupului Expediționar de Operațiuni 52. Unitatea americană se află în prezent la Miroslawiec, în Polonia. Unitatea își are baza în Spangdahlem, în Germania. Prezența militarilor americani este încă un semn al parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman.

”Vreau să știți că poporul român nu are un prieten mai bun decât Statele Unite. Ceea ce vedeți azi aici este un exemplu important al puternicului parteneriat de securitate dintre Statele Unite și România. Parteneriatul nostru a început acum aproape 20 de ani, când România, după ce a ieșit din perioada neagră a regimului comunist și s-a alăturat NATO, a susținut Statele Unite în Irak, în Afganistan, unde am lucrat împreună și da, ne-am sacrificat împreună pentru a-i înfrânge pe aceia care le-au luat libertatea popoarelor lor”, a spus ambasadorul american.

Generalul locotenent Daniel Petrescu le-a mulțumit militarilor americani pentru prezența lor în Câmpia Turzii. El afirmă că parteneriatul dintre militarii români și cei americani a funcționat excelent. Daniel Petrescu a afirmat că, în ultimii ani, la Câmpia Turzii au sosit 1.700 de militari americani și 80 de aeronave.

Exercițiul Dacian Reaper va continua până în luna martie.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCasa de Parfumuri Fragonard promovează Transilvania
Next articleNoi clase de învățământ dual în județul Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × 1 =