Casa de Parfumuri Fragonard promovează Transilvania

Trimite și altora

Celebra casă de parfumuri Fragonard din Franța va promova România în anul 2021. Printre obiectele promovate se numără ceramica albastră de Saschiz.

Practic, în fiecare an, cunoscuta casă de parfumuri promovează o țară anume. În magazinele Fragonard din Franța, dar și din restul lumii, se regăsesc albume foto cu țara promovată, dar și obiecte tradiționale ale căror ethos este compatibil cu cel al parfumurilor franțuzești. Decizia de a promova România este legată de parteneriatul pe care Fragonard îl are cu comunitatea La blouse roumaine.

Din Transilvania, în magazinele Fragonard vor fi promovate obiecte din ceramica albastră de Saschiz. Tradiția acestei ceramici are origină săsești. Fabricarea ceramicii de Saschiz a fost întreruptă la mijlocul anilor 1700, însă a fost reluată din 2015, cu ajutorul unui proiect realizat de Fundația ADEPT. Pentru colecția de anul viitor, vor fi pregătite și sticluțe de parfum confecționate din ceramica de Saschiz.

De asemenea, în magazinele Fragonard vor fi vândute și țesături realizate de Elena Neagu din Mălâncrav, dar și alte obiecte de artă populară.

Foto: Fundația ADEPT

Comments

comments

SHARE
Previous articleBNR a lansat o monedă dedicată Operei Naționale Române din Cluj
Next articleUna dintre cele mai scumpe arme din lume, adusă la Câmpia Turzii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

9 − 1 =