2,5 milioane de lei pentru furnizorii de servicii socio-sanitare din Cluj

Trimite și altora

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca au alocat 2,57 milioane de lei pentru asociațiile, fundațiile și centrele medicale ale bisericilor. Acestea suplinesc o parte a funcțiunilor altor unități medicale, dedicate în această perioadă luptei împotriva coronavirusului. Banii provin din bugetul cu care administrația locală finanțează proiectele sociale.

Administrația locală din Cluj-Napoca a decis să finanțeze în această perioadă critică activitatea unor centre și servicii medicale înființate de biserici sau de organizații neguvernamentale. Printre beneficiarii fondurilor alocate de Primărie se numără Policlinica Familia Sfântă a Bisericii Greco-Catolice, Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie al Bisericii Ortodoxe Române sau serviciul de consultații medicale telefonice Peditel. Toate acestea au primit în total peste 2,5 milioane de lei, spune primarul Emil Boc.

Deocamdată, doar unitățile socio-medicale sunt finanțate de la bugetul local. Banii pentru activitățile culturale și sportive vor fi deblocați doar la finalul stării de urgență, spune Emil Boc.

În cazul în care criza provocată de coronavirus va lua amploare, există și posibilitatea unei rectificări bugetare prin intermediul cărei banii alocați acum festivalurilor sau altor activități să fie redirecționați către sistemul medical.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY