Cum îi poate sprijini Guvernul pe producătorii români de alimente

Trimite și altora

Producătorii români de alimente cer sprijinul autorităților pentru a relansa industria prelucrătoare a cărnii de porc. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, doar 35 la sută din carnea de porc livrată pe piața românească provine din fermele locale, iar restul este importat. Motivul este reprezentat de decimarea efectivelor, ca urmare a pestei porcine.

Criza provocată de pandemia de coronavirus a repus în discuție lanțurile de aprovizionare cu alimente. În ultimii ani, România s-a transformat dintr-un exportator într-un importator net. Producătorii români de alimente cer, în acest context, sprijinul statului pentru a relansa această activitate economică. Un exemplu este domeniul producției și prelucrării cărnii de porc. În prezent, doar o treime din consumul din România este asigurat de producția internă, spune directorul uneia dintre cele mai mari companii din domeniu din zona Clujului, Cosmin Moldovan.

Producătorii și procesatorii de alimente vor ajutoare de stat pentru a reface rapid această ramură economică. La rândul lor, reprezentanții Ministerului Agriculturii spun că sunt dispuși să discute cu reprezentanții asociațiilor de producători și de procesatori, cu condiția ca toată lumea să respecte norme sanitare stricte, atât pentru a preveni răspândirea unor boli precum infecția cu coronavirus, cât și pentru a preveni răspândirea epizootiilor de genul pestei porcine.

Comments

comments

SHARE
Previous articleIMM-urile din domeniul IT cer sprijinul statului
Next article2,5 milioane de lei pentru furnizorii de servicii socio-sanitare din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 + 2 =