Simion Negrea: 2020 va însemna un recul pentru piața auto din România

Trimite și altora

Industria auto din România va înregistra în acest an un recul care va fi cuprins între 10 și 15 la sută în acest an, estimează specialiștii. Aceeași scădere se va regăsi și în domeniul serviciilor pentru industria auto. Însă lucrurile au șansa să revină la normal anul viitor, iar marii câștigător vor fi antreprenorii care vor ști să își păstreze angajații și să atragi noi angajați valoroși.

Criza sanitară provocată de coronavirus și criza economică generată de măsurile de distanțare socială au afectat și domeniul auto. A scăzut volumul transporturilor, iar acest lucru înseamnă că firmele care au afaceri în domeniu își vor cumpăra mai puține mașini noi. În schimb, companiile și persoanele private își vor repara mașinile pe care le au în prezent. Acest lucru înseamnă că service-urile care oferă servicii de calitate vor avea mai mult de lucru, spune antreprenorul Simion Negrea, care deține o rețea de service-uri în Cluj, AutoTech.

Pentru perioada următoare, sentimentul general în societate va fi cel de incertitudine, mai spune Simion Negrea.

În lunile următoare, în domeniul serviciilor auto, vor rămâne pe piață doar cei capabili să se reinventeze, să ofere calitate mai bună, rapiditate mai mare și prețuri mai mici. Acest lucru înseamnă că firmele auto trebuie să își organizeze mai bine activitatea, să își irosească mai puțin resursele și să investească în noi tehnologii, care pot oferi o eficiență mai mare a muncii și costuri operaționale mai mici.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePensiunile din Apuseni își așteaptă oaspeții
Next articleAdrian Oros: Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven + 14 =