Avertisment: Posibil recul pe piața imobiliară din Cluj

Trimite și altora

Cea mai scumpă piață imobiliară din România, cea de la Cluj, ar putea să înregistreze în curând o scădere a prețurilor. Specialiștii se așteaptă la o scădere concretă cuprinsă între 10 și 15 la sută. Deocamdată, a scăzut dramatic numărul tranzacțiilor realizate. De exemplu, în noiembrie 2018 numărul tranzacțiilor încheiate a reprezentat jumătate din numărul tranzacțiilor încheiate în 2017.

În ultimii 10 ani, Clujul a devenit cea mai scumpă piață imobiliară din România, iar prețul mediu al apartamentelor depășește 1.500 de euro pe metrul pătrat. Constant, cererea de apartamente a fost mai mare decât oferta, iar acest lucru a împins în sus prețurile. Acum, din cauza tulburărilor din economie, lucrurile s-au schimbat, spune consultantul în investiții, Sorin Popa de la CS Invest.

Tendința este confirmată și de rezultatele agențiilor imobiliare, spune reprezentanta uneia dintre cele mai mari astfel de agenții, Napoca Imobiliare, Ioana Oltean.

Consultanții în investiții le recomandă celor care vor să investească în domeniul imobiliar să aibă așteptări moderate, pentru că, în perioada următoare, prețurile se vor reașeza. Își vor menține valoarea doar imobilele bine construite și bine încadrate din punct de vedere urbanistic.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUBB va avea un program postuniversitar în Securitatea Sistemelor Informatice
Next articleCorina Crețu: România va primi mai multe fonduri europene de coeziune pentru exercițiul financiar viitor
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 − 10 =