Care sunt motoarele ce pot reporni creșterea economiei

Trimite și altora

În ciuda măsurilor de distanțare socială și a scăderii economice provocată de pandemia de coronavirus, există unele domenii care încep să se dezmorțească. Așa ar fi sectorul construcțiilor civile și cel al construcțiilor de infrastructuri. De asemenea, au crescut sectoare economice precum IT-ul.

Antreprenorii români încep să spere că economia românească își va reporni motoarele. Unele sectoare economice, precum construcțiile civile sau construcția de infrastructuri, reprezintă surprizele plăcute ale acestei perioade. Cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj estimează că aceste sectoare vor crește cu 10 la sută în trimestrul II al acestui an, după cum spune prodecanul Levente Szasz. Concluziile cercetării teoretice sunt confirmate de antreprenori precum Ionuț Coman, care conduce o companie care furnizează materiale pentru constructori. Nu doar domeniul construcțiilor înregistrează creșteri, ci și sectoare precum IT-ul. Aceste creșteri nu pot compensa scăderile masive din sectoare precum HoReCa sau transporturile aeriene, însă vor atenua scăderea generală a economiei românești.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCum vede UBB mărirea competitivității economiei românești
Next articleBăile Toroc din Dej își așteaptă turiștii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − ten =