Autoritățile din județul Cluj speră să contribuie la relansarea turismului prin două mari proiecte de infrastructură. Este vorba de Drumul Bistriței, care pune în valoare zona din nordul județului, și de Drumul Apusenilor, care pune în valoare zona Carpaților Occidentali. Ambele proiecte sunt finanțate cu ajutorul banilor europeni.
Consiliul Județean Cluj vrea să ajute la dezvoltarea turismului prin intermediul unor mari proiecte de infrastructură. Primul proiect vizează zona de la nord de Cluj-Napoca, ce cuprinde băile sărate din Cojocna și Dej, vechea capitală a armenilor transilvăneni, Gherla, dar și comune cu castele celebre, cum ar fi Bonțida. Lucrările la Drumul Bistriței sunt în plină desfășurare, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, care a inspectat șantierele deschise de constructorii drumului.
Drumul Apusenilor pune în valoare zone precum Valea Arieșului, Valea Crișului Repede, dar și comune care includ splendori ale naturii, precum cascada de la Răchițele sau Șoseaua Acvilelor, după cum spune președintele Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa.
Ambele proiecte sunt finanțate cu bani europeni. Drumul Bistriței are valoarea de 130 de milioane de lei, iar Drumul Apusenilor va costa 160 de milioane de lei.