Marile proiecte de infrastructură care pot duce la relansarea turismului în Cluj

Trimite și altora

Autoritățile din județul Cluj speră să contribuie la relansarea turismului prin două mari proiecte de infrastructură. Este vorba de Drumul Bistriței, care pune în valoare zona din nordul județului, și de Drumul Apusenilor, care pune în valoare zona Carpaților Occidentali. Ambele proiecte sunt finanțate cu ajutorul banilor europeni.

Consiliul Județean Cluj vrea să ajute la dezvoltarea turismului prin intermediul unor mari proiecte de infrastructură. Primul proiect vizează zona de la nord de Cluj-Napoca, ce cuprinde băile sărate din Cojocna și Dej, vechea capitală a armenilor transilvăneni, Gherla, dar și comune cu castele celebre, cum ar fi Bonțida. Lucrările la Drumul Bistriței sunt în plină desfășurare, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, care a inspectat șantierele deschise de constructorii drumului.

Drumul Apusenilor pune în valoare zone precum Valea Arieșului, Valea Crișului Repede, dar și comune care includ splendori ale naturii, precum cascada de la Răchițele sau Șoseaua Acvilelor, după cum spune președintele Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa.

Ambele proiecte sunt finanțate cu bani europeni. Drumul Bistriței are valoarea de 130 de milioane de lei, iar Drumul Apusenilor va costa 160 de milioane de lei.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCum se formează rețeaua națională de centre de inovare digitală
Next article11 milioane de lei pentru spitalele clujene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 4 =