Lucrări pe drumurile turistice din județul Cluj

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a profitat de reducerea traficului rutier din perioada stării de urgență pentru a grăbi lucrările la mai multe proiecte de infrastructură. Printre altele, a fost reparat drumul care leagă, în satul Buru, șoseaua de pe Valea Arieșului cu zona Rimetea. Este vorba de Munții Trascăului și Cheile Vălișoarei, adică de una dintre cele mai frumoase zone turistice din Transilvania.

Măsurile de distanțare socială au oferit constructorilor care lucrează la refacerea drumurilor județene din Cluj prilejul să muncească mai repede și mai bine, deoarece traficul rutier a fost foarte scăzut. De aceea, mai multe drumuri turistice au fost reparate mai devreme, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, potrivit Via Cluj TV.

Drumul care pornește din Valea Arieșului, de la Buru, și ajunge, prin defileele Munților Trascăului, în Valea Mureșului, la Aiud, străbate una dintre cele mai frumoase zone din Transilvania. De exemplu, satul Rimetea are faima că ar fi singurul loc din lume unde soarele răsare de două ori într-o zi. Prima dată se arată de după linia orizontului, apoi se face din nou întuneric, pentru că astrul zilei se ascunde după Piatra Secuiului, înainte de a răsări din nou. Relieful permite și formarea unor curenți de aer care îi atrag pe pasionații de parapantă din toată lumea. De obicei, în această perioadă, satul era plin de turiști străini, spun localnicii.

Refacerea drumurilor va ajuta și turismul local. Primarul din Moldovenești, Ioan Mărginean, vrea să amenajeze și circuite pentru bicicliști, de-a lungul drumurilor proaspăt reparate.

În perioada următoare, autoritățile își vor concentra eforturile pentru a realiza două circuite turistice, finanțate din bani europeni. Este vorba de Drumul Apusenilor și de Drumul Bistriței.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

ten + three =