11 milioane de lei pentru spitalele clujene

Trimite și altora

Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat încă 11 milioane de lei pentru dotarea spitalelor din oraș. Unele dintre dotări au legătură cu combaterea pandemiei de coronavirus. 

Consilierii locali din Cluj-Napoca au decis să suplimenteze sumele de bani alocate spitalelor din oraș la începutul anului, înaintea pandemiei de coronavirus. În total, spitalele clujene vor împărți 11 milioane de lei. Suma cea mai mare, de 5,6 milioane de lei, va reveni Spitalului Clinic Județean de Urgență. Cu acești bani, fosta clinică de medicina muncii va fi transformată într-un centru regional de neurochirurgie. De asemenea, va fi modernizată clinica de ortopedie. Spitalul Clinic de Copii va primi un milion de lei pentru reparații curente. Institutul Inimii va primi 800.000 de lei pentru amenjarea unor circuite medicale menite să împiedice răspândirea coronavirusului. Institutul Oncologic și Spitalul de Boli Infecțioase vor primi bani pentru a cumpăra aparate de dezinfectare performante, tot pentru a combate coronavirusul.

De asemenea, Consiliul Județean a investit până acum sume importante în modernizarea spitalelor. Autoritățile județene au cerut rambursarea acestor sume din fondurile europene destinate combaterii pandemiei. Banii suplimentari au fost redistribuiți din fondurile destinate inițial finanțării culturii și sportului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMarile proiecte de infrastructură care pot duce la relansarea turismului în Cluj
Next articleAplicația de nutriție și antrenament Wello, descărcată de peste 10000 de ori
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nine − eight =