Începutul anului școlar, sub semnul incertitudinii

Trimite și altora

Începutul noului an școlar va sta sub semnul incertitudinii. Părinții, învățătorii și profesorii se tem că măsurile sanitare decise de autorități nu vor fi suficiente și că multe școli se vor transforma în focare de infecție cu coronavirus. Și aceasta cu atât mai mult cu cât măsurile sanitare și organizatorice au fost lăsate în seama autorităților locale, exact în perioada în care primarii sunt preocupați mai degrabă de campania electorală decât de deschiderea noului an școlar.

Potrivit raportărilor oficiale, Clujul ar trebui să fie printre cele mai bine pregătite județe. Pentru că este vorba de un județ bogat, mai există o singură grădiniță cu toaletă în curte, care încă nu a primit autorizația sanitară de funcționare, în satul Strâmbu, comuna Chiuiești, însă există posibilitatea ca și această școală să își rezolve problema în curând. În multe localități, inclusiv în orașul Cluj-Napoca, autoritățile, societatea civilă sau biserica au cumpărat tablete pentru elevii care vor învăța on-line. Potrivit ultimelor date, în Aghireșu, școala va începe după scenariul roșu, adică exclusiv on-line, deoarece  există focare de coronavirus.

În alte cinci comune, școala va începe după scenariul galben, adică elevii vor veni prin rotație la școală, deoarece există un mare număr de persoane infectate cu coronavirus. În celelalte localități, autoritățile au transformat săli de sport, laboratoare sau săli de conferințe în săli de clasă, pentru a putea respecta regulile de distanțare socială, spune președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru.

Există și școli în care profesorii și învățătorii se tem. În unele comunități mai sărace, autoritățile încă nu au trimis spre școli nici o mască. Unele școli și-au procurat un număr limitat de măști cu ajutorul unor sponsori privați, spune o învățătoare care predă la clasa a II-a.

La rândul lor, părinții se tem că măsurile decise de autorități nu vor fi suficiente pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAnaliză Expert Forum: Debutul campaniei electorale a costat 46,8 milioane de lei
Next articleEugen Tomac: PMP poate obține un scor istoric la aceste alegeri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen + 15 =