Zilele Recoltei, organizate în acest sfârșit de săptămână

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj, prin Asociația Produs de Cluj, organizează a opta ediție a Zilelor Recoltei la Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfășura între 18 și 20 septembrie a.c., pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian și este urmarea unui proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

La această sărbătoare a roadelor pământului vor fi amenajate aproximativ 100 de standuri pe care vor fi expuse legume și fructe de sezon provenite din livezile și culturile locale, preparate alimentare tradiționale realizate de producători clujeni, precum și obiecte de artizanat. Vor fi prezenți producători de legume din Lunca Someșului, respectiv cunoscutele legume de Apahida sau Jucu, dar nu vor lipsi nici ceapa de Mihai Viteazu sau roșiile de Ceanu Mare și cartofii de Râșca. Pe lângă ardei, vinete, gogoșari, morcovi sau alte rădăcinoase, vizitatorii standurilor de la Zilele Recoltei Cluj-Napoca vor avea la dispoziție un sortiment variat de fructe de sezon, de la mere sau pere, la piersici de livadă, prune și struguri.

Pentru clujenii care preferă conservele preparate de gospodinele de la țară, oferta include dulcețuri, gemuri, siropuri și sucuri naturale, dar și o gamă completă de murături tradiționale. Fermierii clujeni vor fi prezenți cu brânzeturi din lapte de oaie, vacă, bivoliță și capră, produse după rețete consacrate, dar și unele specialități. Nu vor lipsi nici produsele din carne de porc de Mangalița, respectiv cârnați, jambon și slănină afumate folosind lemne diferite pentru fiecare sortiment.

Pentru că situația epidemiologică din țară impune reguli și responsabilități, la Zilele Recoltei atât expozanții cât și vizitatorii vor respecta normele impuse de legislația în vigoare. Astfel, intrările și ieșirile din incintă vor fi delimitate și marcate, vor exista dozatoare non contact cu dezinfectant în locurile stabilite pentru acces, dar și la standuri, masca va fi obligatoriu de purtat atât de către expozanți cât și de vizitatori, iar între orele 14.00 și 16.00 se va proceda la dezinfecția târgului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAproape 1 700 de cazuri noi de COVID-19, în 24 de ore
Next articleAsfalt nou pe drumul Vișea – Gădălin
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 − 1 =