Sistem de chirurgie laparoscopică 4K pentru Spitalul Orășănesc Huedin

Trimite și altora

Blocul Operator al Spitalului Orășenesc Huedin va fi dotat cu un sistem de chirurgie laparoscopică 4K, în valoare de aproape 500.000 de lei.

„Am decis să cumpărăm acest echipament medical de ultimă generație pentru că, în cazul unor urgențe care necesită intervenția de îndată a medicilor, pacienții să poată beneficia de servicii chirurgicale optime în cadrul spitalului din Huedin, fără a fi necesară deplasarea la Cluj. Nu ne vom opri aici, vom continua programul de investiții în aparatură medicală ultraperformantă de care să beneficieze atât spitalele din Cluj-Napoca, cât și cele din județ”, a explicat președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe.

Potrivit instituției județene, din fondurile căreia a fost achiziționat sistemul, necesitatea acestei investiții este justificată de faptul că vechiul sistem pentru chirurgie laparoscopică a fost utilizat o lungă perioadă de timp, ajungând să fie depășit din punct de vedere tehnic și moral. Echipamentul recent achiziționat va permite efectuarea multiplelor intervenții chirurgicale minim invazive și va contribui la realizarea unui act medical mai sigur și mai rapid, cu numeroase beneficii atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY