CSR: Cursuri gratuite de educație rutieră pentru 2000 de copii

Trimite și altora

Aproximativ 2.000 de copii și de adolescenți din Cluj-Napoca participă la cursuri on-line de educație rutieră. Cursurile sunt adaptate fiecărei grupe de vârstă, de la grădiniță la liceu. Cursurile sunt interactive, iar categoria cea mai interesată este reprezentată de elevii din clasele a XI-a și a XII-a, care doresc să se pregătească și pentru examenul de conducător auto.

În ultimii ani, traficul rutier din Cluj a devenit extrem de dificil, din cauza creșterii numărului de mașini, dar și pentru că regulile de conduită în trafic sunt tot mai puțin respectate. Cel mai probabil, numărul mașinilor va crește în continuare, de aceea una dintre soluții este dezvoltarea infrastructurii, promisă de autorități. Însă această dezvoltare nu rezolvă decât o parte a problemei. Cealaltă parte este educarea celor care participă la trafic. Din această nevoie s-a născut proiectul Educație rutieră în școli și grădinițe, spune profesoara de legislație rutieră, Ioana Mihaela Pop.

Din cauza pandemiei de coronavirus, cursurile de legislație rutieră s-au mutat în on-line. Copiii sunt încântați, deoarece cursurile sunt interactive, mai spune Ioana Mihaela Pop.

Proiectul este susținut financiar și de Primăria și de Consiliul Local Cluj-Napoca.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY