Cât de consistentă este revenirea economică din România?

Trimite și altora

Economia României a înregistrat o revenire economică destul de consistentă în cel de-al III-lea trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul II. Potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică, Produsul Intern Brut a înregistrat o creștere de 5,6 la sută în trimestul III, comparativ cu trimestrul II.

Creșterea este, însă, insuficientă pentru a recupera prăbușirea PIB-ului din trimestrul II. Din cauza măsurilor sanitare luate în starea de urgență, PIB-ul din trimestrul II a scăzut cu 12,2 la sută comparativ cu valoarea PIB-ului din trimestrul I al acestui an, potrivit Transylvania Today.

Aceste rezultate permit evitarea intrării în recesiune tehnică. Totuși, rezultatele sunt mai slabe decât așteptările inițiale ale agenților economici și ale băncilor. Analiștii estimau în trimestrul III o creștere de 7,2 la sută.

O analiză realizată de experții ING arată că, în acest an, PIB-ul României va scădea cu 5,5 la sută comparativ cu anul 2019. Pentru anul 2021, analiștii se așteaptă la o creștere economică de 4,1 la sută.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCovor asfaltic pe drumul de pe raza localității Aiton
Next articleMorphoza anunță calitatea sa de membru fondator al Studio Alliance
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + ten =