UBB și-a pus în funcțiune Centrul de Industrii Creative

Trimite și altora

Cea mai mare și mai bine cotată universitate românească, Universitatea Babeș-Bolyai, a pus în funcțiune Centrul de Industrii Creative, găzduit de Cluj Innovation Park.

Centrul UBB de Industrii Creative (CIC) afost anunțat în luna mai 2020 și asumat prin Programul managerial PROUBB+ .

Organizat în Cluj Innovation Park în logica STEAM (Science-Technology-Engineering-Arts-Mathematics), Centrul cuprinde următoarele structuri:

(1) Tehnologii Psihologice pentru Sănătate;

(2) Laboratoare de Inovare Digitală (Gamification);

(3) Digital Humanities;

(4)  Digital Interactive Arts/Documentary Film Making;

(5) Astronomie și Astrofizică: Science Meets Fiction;

(6) Muzeul de tehnologie psihologică Florian Ștefănescu-Goangă;

(7) Digital media (în finalizare);

(8) MOOC Studio.

Toate aceste structuri se află în strânsă interacțiune între ele și cu alte structuri academice și stimulează astfel potențialul creativ și de inovare, având deschidere spre societate, atât prin transfer cognitiv/tehnologic, cât și prin interacțiune bidirecțională cu mediul socio-economic și/sau în logica citizen science.

„Industriile creative sunt contributori majori la o societate bazată pe cunoaștere. Complementare industriilor tradiționale (tehnologice/inginerești), acestea, împreună, generează inovații incrementale și disruptive cu impact major pentru competitivitate și bunăstarea oamenilor. Acum UBB este echipată cu ambele “motoare”: Centrul de Industrii Creative și demersul tehnologic tradițional prin Școala academică de inginerie/tehnologie (cu proiectul central InfoBioNano4Health). Aștept acum să văd rezultatele academice și pentru oameni”, arată rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCardinalul Iuliu Hossu, apostolul Unirii Transilvaniei cu Regatul României
Next articleÎncă un record COVID-19, la ATI: 1 260 de persoane internate
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 3 =