Primul cluster de industrii creative a luat naștere la Cluj

Trimite și altora

cluster-industrii-creative
Primul cluster de industrii creative din România a luat naștere la Cluj. Acesta a fost inițiat de o companie publică care aparține Primăriei, de o asociație care reunește companii din domeniul producției de software și din cel al industriei creative și de ofirmă de consultanță.

”Inițiat de Cluj Innovation Park, ARIES Transilvania și Hygia Consult, Clusterul de Industrii Creative Transilvania este rezultatul unor demersuri inițiate cu mai bine de patru ani în urmă, beneficiind de-a lungul timpului de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regionale Nord-Vest și a Primăriei Cluj-Napoca”, spun cei care au pus bazele proiectului.

Clusterul va fi condus de prof. univ. dr. Ioan Sbârciu, președintele Senatului Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, iar din Consiliul Director mai fac parte Alexandru Coroian, director general Cluj Innovation Park, Bianca Muntean, director executiv ARIES Transilvania, Mihaela Rus, CEO Vitrina Advertising, Daniela Popescu, prorector Universitatea Tehnică, Tiberiu Moisă, director general adjunct al Băncii Transilvania, iar în zona de administrație publică reprezentarea este asigurată de Primăria Cluj-Napoca.

Secretariatul clusterului pentru următorii doi ani va fi asigurat de către Camelia Ioaniciu de la Hygia Consult.

În Clusterul de Industrii Creative Transilvania activează reprezentanţi ai unor domenii precum publicitate, arhitectură, arte și antichități, meșteșuguri, design, modă, film, video și fotografie, software, jocuri electronice, muzică și artele spectacolului, activitatea editurilor (cărţi, reviste, ziare), audio şi televiziune. Numărul de membri fondatori este de 43.

Comments

comments

SHARE
Previous articleExporturile de mobilă, în creștere cu 10 la sută
Next articleUn start-up din Statele Unite recrutează specialiști IT din România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × 3 =