CJ Cluj a intervenit cu zeci de utilaje și tone de material antiderapant pe drumurile din județ

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a intervenit cu utilaje și material antiderapant pe drumurile din județ, în urma averselor sub formă de ninsoare, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius care au fost înregistrate.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

Potrivit instituției județene, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 12 ianuarie 2021, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 58 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje.

În aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a mai acţionat pe 50 de drumuri judeţene, cu 22 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 214 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de marți, 12 ianuarie 2021, s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 340 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de marți, 12 ianuarie 2021, s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 87 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

 

Foto: economica.net

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five − one =