Declin sever al investițiilor străine directe în 2020

Trimite și altora

Anul 2020 a adus un declin consistent al investițiilor străine directe în România. Experții în economie estimează că valoarea totală a investițiilor străine directe a fost în 2020 cu 60 la sută mai mică decât în 2019.

În primele 11 luni ale anului 2020, în România, valoarea investițiilor străne directe a fost de 1,84 miliarde de euro. În comparație, în aceeași perioadă a anului 2019, valoarea investițiilor stărine directe a fost de 4,44 miliarde de euro.

Scăderea dramatică a valorii totale a investițiilor străine directe a fost influențată de o ieșire masivă de capital, înregistrată în luna februarie, în contextul pandemiei. Este vorba de 1,4 miliarde de euro, care au ieșit din țară sub forma restituirii unor împrumuturi intragrup. Practic, filialele din România ale unor companii multinaționale au restituit capitalul cu care companiile-mamă le-au creditat pentru dezvoltare.

Treptat, fluxurile de capital s-au stabilizat. În ultima lună pentru care există informații disponibile, noiembrie, România a înregistrat un surplus de 208 milioane de euro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAviz favorabil pentru vânzarea TeraSteel și Wetterbest
Next article66 de persoane au murit din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 2 =