Germania este, oficial, cel mai mare investitor străin în România

Trimite și altora

Germania este, oficial, cel mai mare investitor străin în economia românească. Potrivit unui studiu realizat de Banca Națională a României și de Institutul Național de Statistică, valoarea totală a capitalului german investit în România este de 13,1 miliarde de euro, potrivit TransylvaniaToday.ro.

Pe locul doi în acest clasament se află Austria, cu un capital total în valoare de 10 miliarde de euro, iar pe locul trei se află Franța, cu un capital de 8,27 miliarde de euro.

Italia se află pe locul al patrulea, cu un total de 7,47 miliarde de euro, iar pe locul cinci se află Statele Unite ale Americii, cu un capital total investit în valoare de 5,8 miliarde de euro.

Pe locul șase se află Regatul Țărilor de Jos, cu un total de 5,5 miliarde de euro, iar pe locul șapte se află Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu un total de 3,9 miliarde de euro.

Ca o curiozitate, companiile cu capital românesc înregistrate în străinătate au investit în țară suma totală de 2,9 miliarde de euro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleVia Cluj TV: Cum schimbă noile tehnologii proiectele de infrastructură
Next articleAsfalt pe drumul județean 161J (DN16) – Roșieni
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 − 1 =