2021 ar putea fi anul relansării economice

Trimite și altora

Anul 2021 va fi un an de recuperare economică, arată studii făcute de mai multe companii internaționale. Potrivit unui studiu realizat de compania Colliers, în acest an va începe o nouă perioadă de creștere pentru piața imobiliară din România. Un alt studiu, realizat de Cushman&Wakefield Echinox, piața imobiliară românească a arătat o rezistență uimitoare în fața tulburărilor economice produse de pandemie.

Anul 2021 are toate șansele să fie mai bun decât 2020, arată studiile economice realizate de companiile internaționale. Domenii precum comerțul electronic ori construcțiile vor prospera. Alte domenii, precum industria auto ori transporturile aeriene, își vor reveni mai greu. În fine, în cea de-a treia categorie se află domenii precum comerțul de tip retail sau piața chiriilor, care își vor reveni în mai multe trepte. Prima jumătate a anului va fi marcată de incertitudine, dar din cea de-a doua jumătate a anului va crește din nou semnificativ interesul investitorilor pentru piața imobiliară, arată un studiu internațional.

Pandemia a schimbat însă în mod durabil anumite tendințe. Munca de acasă va rămâne o tendință importantă. Totuși, din a doua jumătate a anului, companiile își vor rechema angajații în birouri, măcar trei zile pe săptămână. De asemenea, vor fi utilizate tot mai intens platformele on-line de comunicare video.

În acest context, în domeniul imobiliar, în 2021, la Cluj, dar și în alte mari centre urbane, prețurile vor stagna. Cererea va crește ușor, iar pe piață vor fi livrate mari proiecte imobiliare, atât în domeniul rezidențial, cât și în cel al birourilor și spațiilor comerciale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY