Clujul continuă să atragă investiții în 2021

Trimite și altora

Clujul continuă să atragă investiții și în anul 2021. Multe dintre aceste investiții vor fi în domeniul digital, pentru că proiectele de transformare digitală din mediul administrativ și din mediul economic vor mări consistent piața internă.

Clujul continuă să rămână atractiv pentru investitori, în ciuda pandemiei. Experții în economie afirmă că vor continua investițiile în domeniul imobiliar, cu precădere în domeniul rezidențial. De asemenea, vor continua investițiile în infrastructura academică. Cel mai mare contract al începutului de an aparține Universității Tehnice Cluj-Napoca, ce a primit o finanțare de 21 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții. De asemenea, sunt așteptate investiții consistente în domeniul digital. Acestea sunt stimulate de programele guvernamentale.

În domeniul IT, în Cluj, 2021 va aduce o sporire a investițiilor în producția de software cu valoare adăugată mare. Așa ar fi soluțiile dedicate unor domenii precum smart city sau utilizarea unor tehnologii precum blockchain. Aceasta este folosită în prezent pentru monedele virtuale, dar ar putea fi utilizată pentru securizarea unor documente emise de autorități publice, precum diplomele de absolvire a studiilor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAproape 2 000 de cazuri noi de COVID-19, în 24 de ore, la nivel național
Next articleUSAMV își face cramă – Universitatea clujeană deține podgoria din Apoldu
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven + nine =