Colliers: Anul 2021 va fi anul recuperării economice

Trimite și altora

Anul 2021 va fi unul al recuperării economice. Centre urbane precum Clujul vor fi printre cele în care revenirea economiei va fi rapidă și consistentă. Potrivit unui studiu realizat de compania Colliers International există câteva tendințe economice care pot fi deja înțelese. Astfel, vor continua să prospere domenii precum comerțul electronic, construcțiile și IT&C.

De asemenea, își vor reveni domenii precum comerțul de tip retail sau serviciile pentru afaceri. În schimb, alte domenii, precum transporturile aeriene ori industria auto își vor reveni mai greu. Studiul menționat mai arată că turismul își va reveni treptat. Din cauza incertitudinii, pensiunile și hotelurile se vor baza mai mult pe turiștii locali. O schimbare importantă va fi cea legată de domeniul închirierii clădirilor de birouri. Munca de acasă va rămâne o constantă, însă analiștii economici estimează că, din a doua jumătate a anului, companiile vor începe să își recheme angajații în birouri, cel puțin trei zile pe săptămână.

În acest context, în 2021, prețul mediu al chiriilor va scădea, mai ales că în acest an vor fi finalizate proiecte imobiliare importante. Cel mai probabil, prețul chiriilor va reveni la niveluri normale din 2022, mai arată studiul citat. O concluzie interesantă este legată de faptul că România are o șansă unică să își modernizeze economia, cu ajutorul celor 80 de miliarde de euro disponibili în legătură cu Planul Național de Reziliență și de Recuperare Economică. Suma respectivă reprezintă aproximativ o treime din Produsul Intern Brut, iar acești bani pot fi utilizați pentru a recupera unele decalaje de dezvoltare față de Europa Occidentală.

Comments

comments

SHARE
Previous articleResurse de peste 150 000 de euro pentru 50 de antreprenori
Next articleBilanțul COVID-19 pentru ultimele 24 de ore
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

17 − twelve =