Finanțări de 809 milioane de euro din partea BEI

Trimite și altora

Banca Europeană de Investiții (BEI), în parteneriat cu Fondul European de Investiții, a încheiat în 2020 acorduri de finanțare în valoare de 809 milioane de euro pentru România. Informația a fost publicată de Transylvania Today.

Fondurile BEI au fost alocate pentru a susține domenii precum educația universitară, distribuția de apă, eficiența energetică, precum și pentru susținerea companiilor care înfruntă provocări generate de pandemia de coronavirus. Cea mai mare parte a fondurilor va fi utilizată pentru a susține investiții private în dezvoltarea agriculturii, dar și pentru companii din domeniul producției și serviciilor. BEI finanțează și proiecte de infrastructură universitară derulate de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Banca europeană a alocat și 42 de milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică. În perioada următoare, BEI va susține ridicarea spitalelor regionale de urgență din Iași, Craiova și Cluj.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six − four =