Concurs internațional de soluții pentru transformarea Pieței Avram Iancu

Trimite și altora

Primăria Cluj-Napoca va organiza în acest an un concurs internațional de soluții pentru modernizarea Pieței Avram Iancu. Primarul Emil Boc vrea să transforme această piață într-un concurent al Pieței Unirii, care a rămas centrul simbolic al Clujului. Misiunea sa este una dificilă, pentru că și comuniștii au încercat să deplaseze centrul simbolic al orașului în Piața Mihai Viteazu și au eșuat.

Planul primarului Clujului, Emil Boc, este acela de a transforma Piața Avram Iancu într-un spațiu mai prietenos cu pietonii. El vrea să pună în valoare mai ales zona dintre catedrala ortodoxă și Opera Națională Română.

Modernizarea pieței va lăsa neatinsă cea mai controversată statuie din Cluj, cea a lui Avram Iancu, ridicată de fostul primar, Gheorghe Funar. Mulți arhitecți consideră că această statuie ar fi una urâtă. Totuși, Emil Boc a precizat că statuia va rămâne la locul ei.

Modernizarea Pieței Avram Iancu nu se va limita doar la spațiul geografic al acesteia, ci va include și zonele adiacente. Așa ar fi bulevardele ori scuarurile din zonă. Deocamdată, nu există nici o estimare a bugetului necesar pentru această transformare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleStrăzile Sindicatelor și Vasile Alecsandri din Cluj-Napoca, reabilitate
Next articleBanca Transilvania evaluată cu 14% mai mult decât în 2020
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

14 − 7 =