Transformarea digitală crește valoarea economică a companiilor

Trimite și altora

Procesul de transformare digitală va crește valoarea economică a companiilor românești, precum și eficiența lor. Multe dintre companii vor fi capabile să activeze pe piețe care, până acum, le erau inaccesibile sau vor găsi oportunități de extindere la nivel regional. Cel mai mult vor avea de câștigat companiile care mizează pe noile tehnologii. Pandemia a accelerat procesul de digitalizare, la fel ca și eforturile statului român de a finanța investițiile făcute de companii, afirmă reprezentanții clusterelor IT din Cluj.

Multe dintre companiile românești au mizat până acum prea puțin pe digitalizare, deși România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții digitale. Însă pandemia de coronavirus a schimbat perspectiva multor antreprenori. În contextul în care procesele de transformare digitală sunt finanțate atât de Guvernul român, cât și de Comisia Europeană, tot mai mulți antreprenori investesc, la rândul lor, în procesele de transformare digitală, care sunt inevitabile, spune președintele Clubului Francofon de Afaceri din Cluj, Bogdan Herea.

Digitalizarea ar avansa și mai rapid dacă ar exista o autoritate care să coordoneze întregul proces, la nivelul sistemului public, spune directorul executiv al clusterului Transilvania IT, Bianca Muntean.

Clujul este unul dintre polii care impulsionează procesele de transformare digitală. În oraș, ecosistemul IT a devenit unul dintre principalele motoare de dezvoltare. În industria producătoare de software, în Cluj-Napoca, în acest moment, lucrează 26.000 de oameni, iar numărul lor crește de la an la an.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY