Transformarea digitală crește valoarea economică a companiilor

Trimite și altora

Procesul de transformare digitală va crește valoarea economică a companiilor românești, precum și eficiența lor. Multe dintre companii vor fi capabile să activeze pe piețe care, până acum, le erau inaccesibile sau vor găsi oportunități de extindere la nivel regional. Cel mai mult vor avea de câștigat companiile care mizează pe noile tehnologii. Pandemia a accelerat procesul de digitalizare, la fel ca și eforturile statului român de a finanța investițiile făcute de companii, afirmă reprezentanții clusterelor IT din Cluj.

Multe dintre companiile românești au mizat până acum prea puțin pe digitalizare, deși România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții digitale. Însă pandemia de coronavirus a schimbat perspectiva multor antreprenori. În contextul în care procesele de transformare digitală sunt finanțate atât de Guvernul român, cât și de Comisia Europeană, tot mai mulți antreprenori investesc, la rândul lor, în procesele de transformare digitală, care sunt inevitabile, spune președintele Clubului Francofon de Afaceri din Cluj, Bogdan Herea.

Digitalizarea ar avansa și mai rapid dacă ar exista o autoritate care să coordoneze întregul proces, la nivelul sistemului public, spune directorul executiv al clusterului Transilvania IT, Bianca Muntean.

Clujul este unul dintre polii care impulsionează procesele de transformare digitală. În oraș, ecosistemul IT a devenit unul dintre principalele motoare de dezvoltare. În industria producătoare de software, în Cluj-Napoca, în acest moment, lucrează 26.000 de oameni, iar numărul lor crește de la an la an.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCum a început anul academic la UBB
Next articleTurismul balnear renaște în județul Cluj cu ajutorul fondurilor europene
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

thirteen + 20 =