Clujul are prima stradă smart din România

Trimite și altora

Clujul are prima stradă smart din România. Este vorba de strada Ioan Piuariu Molnar din cartierul Mărăști, din apropierea campusului Universității Tehnice Cluj-Napoca. Strada smart are un sistem de irigații controlat prin aplicații mobile, iluminat stradal de tip LED, stații de încărcare pentru mașini și pentru biciclete electrice, precum și bănci cu prize USB de la care clujenii își pot alimenta telefoanele sau tabletele.

Strada Ioan Piuariu Molnar a fost modernizată cu ajutorul fondurilor europene. Astfel, au fost create standarde înalte pentru modernizarea altor străzi din oraș, spune primarul Emil Boc.

În ultimele luni, tot cu ajutorul banilor europeni, au fost modernizate și alte străzi din Cluj, precum Regele Ferdinand I sau Bună Ziua.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBani europeni pentru infrastructura CFR din județul Cluj
Next articleGRAV: 889 de noi îmbolnăviri cu coronavirus
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

19 − five =