Pandemia de coronavirus a reconfigurat piața imobiliară din Cluj

Trimite și altora

Pandemia de coronavirus a reconfigurat piața imobiliară din Cluj. A crescut cererea pentru apartamente și pentru case și a scăzut cererea pentru chirii. De asemenea, a crescut și cererea de spații comerciale în cartiere.

Piața imobiliară din Cluj a cunoscut transformări majore. Pandemia a dus la creșterea cererii din partea celor care vor să cumpere apartamente sau case. De multe ori, cumpărătorii sunt persoane care lucrează de acasă sau în format hibrid și doresc un apartament cu o cameră în plus, care este transformată în birou. Alții vor să se mute de la bloc la casă. Prețul mediu pentru un metru pătrat variază între 1.600 și 1.800 de euro în cartierele de blocuri. Însă cumpărătorii cumpănesc mai mult înainte de a lua o decizie, deoarece unii resimt un grad mai mare de nesiguranță în privința viitorului lor profesional, în timp ce alții au temeri legate de devalorizarea leului.

De asemenea, s-a reconfigurat și piața spațiilor comerciale. Comercianții vor să închirieze spații cât mai aproape de clienții lor, în detrimentul marilor centre comerciale.

În tot acest context, a scăzut piața chiriilor. Pandemia a determinat multe universități să mizeze pe cursurile on-line sau în format hibrid, ceea ce a dus la scăderea numărului de studenți prezenți fizic în Cluj. În această perioadă, în medie, un apartament cu două camere poate fi închiriat cu 340 de euro pe lună. Cele mai scumpe sunt cele din centrul Clujului, cu peste 400 de euro pe lună, iar cele mai ieftine sunt cele din Florești, unde, în medie, chiria unui apartament cu două camere costă 220 de euro pe lună.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePeste 1 000 de pacienți COVID-19, la ATI
Next articleBurse Eiffel pentru doctoranzii UBB
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − 6 =