UrbanAir: aplicația care poate fi soluția traficului haotic din marile orașe

Trimite și altora

Antreprenorul român Mihai Rotaru a conceput o soluție menită să fluidizeze traficul din marile aglomerații urbane. Cu ajutorul aplicației UrbanAir, utilizatorii își optimizează deplasările cotidiene prin folosirea tuturor soluțiilor de tip shared, cum ar fi trotinete, biciclete, car sharing, scutere electrice și multe altele, toate dintr-o singură aplicație. Pentru 2021, UrbanAir anunță dezvoltarea aplicației prin integrarea unei modalități mai facile și eficiente de utilizare a serviciilor de car sharing cu un cont unic de acces. 

UrbanAir este singura aplicație disponibilă pe piața din România și internațională, care integrează toate serviciile de tip sharing. Utilizatorii pot vedea ușor care este cel mai apropiat vehicul și își pot planifica toate cursele dintr-o singură aplicație. Într-un oraș tot mai aglomerat, folosirea multimodală a opțiunilor de mobilitate poate face deplasarea mai rapidă și ieftină, iar mașina personală nu mai este necesară. Platforma a fost anunțată oficial în mai 2020, iar acum primește o actualizare majoră prin introducerea unei modalități mai facile și intuitive pentru a folosi serviciul.

Pony și Teleport susțin mobilitatea urbană smart alături de UrbanAir

UrbanAir introduce, în premieră pentru piața locală și nu numai, posibilitatea de a folosi servicii de tip sharing de la mai mulți furnizori, cu un singur cont UrbanAir. Odată cu actualizarea aplicației, utilizatorii din România pot conduce toate mașinile de la Pony și Teleport și au nevoie doar de crearea unui cont UrbanAir. În acest mod, toate soluțiile de car sharing puse la un loc devin o alternativă viabilă și reală în ceea ce privește mașina personală. Aplicația integrează, însă, numeroase alte servicii, atât în România, cât și în alte țări, pe care le pot folosi în mod similar cu un cont unic sau cu conturile conectate disponibile la furnizorii parteneri.

UrbanAir vine în sprijinul conceptului de Smart City sustenabil, în linie cu inițiativele Primăriei de dezvoltare a infrastructurii de mobilitate alternativă, de reducere a emisiilor CO2 și cu descurajarea folosirii mașinilor individuale – toate prin promovarea unor alternative mai bune de deplasare urbană.

UrbanAir a fost lansată cu noua opțiune de eficientizare a mobilității, în versiune public beta, în luna martie, în România și Israel. Este, totodată, disponibilă în alte 60 de orașe mari din lume, cu suport pentru 150 de furnizori. Aplicația este disponibilă pe iPhone, Android și App Gallery pentru telefoanele Huawei.

„De fiecare dată când vorbim de un oraș smart nu putem ignora una dintre cele mai mari nevoi: mobilitatea. Tocmai de aceea, odată cu UrbanAir, noi am pornit de la o viziune dorită de noi toți: #UnOrasPentruOameni. Suntem încrezători că într-un viitor nu foarte îndepărtat gradul de utilizare a mașinilor personale în centrele urbane va scădea considerabil și va fi înlocuit de un mix de soluții de mobilitate publică și privată. Cum ar arăta Bucureștiul, de exemplu, dacă nu am mai deține mașini personale? Impactul asupra sănătății și veniturilor noastre ar fi imens și imediat sesizabil. Ne bucurăm deja de sprijinul partenerilor din mediul privat și avem nevoie de deschidere, înțelegere și suport din partea primăriilor și guvernelor pentru a oferi tuturor cetățenilor sprijin și infrastructură pentru folosirea soluțiilor de mobilitate sustenabilă”, a declarat Mihai Rotaru, fondator UrbanAir.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUber lansează Uber Comfort în Cluj
Next articleIRUM Reghin lansează gama de motocultoare PSU
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen − five =