Șase noi localități clujene vor beneficia de rețea de apă potabilă

Trimite și altora

Marți, 10 august 2021, Compania de Apă „Someș”, operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean (CJ) Cluj este acționar majoritar, a predat constructorului amplasamentele de pe raza comunelor Cășeiu, Chiuiești, Cuzdrioara și Sic, în vederea demarării proiectului de extindere a rețelelor de apă și canalizare.

Această nouă investiție este parte componentă a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Contractul prevede realizarea unor noi rețele de alimentare cu apă în șase sate din patru comune clujene, respectiv Sălătruc și Guga din comuna Cășeiu, Chiuiești, Strâmbu și Măgoaja din comuna Chiuiești și localitatea Cuzdrioara din comuna cu același nume. De asemenea, investiția prevede și înființarea rețelelor de canalizare în localitățile Cuzdrioara și Sic, în ultima urmând a fi construită și o stație modernă de epurare a apelor uzate.

În total, în cadrul contractului se vor construi aducțiuni și rețele noi de distribuție a apei potabile în lungime de cca. 46 de km, cu 6 stații de pompare și 460 de branșamente la imobile. În ce privește rețelele de canalizare, acestea se vor întinde pe cca. 48 de km, cu 8 stații de pompare a apei uzate și aproximativ 2.200 de racorduri.

„𝘝𝘦𝘴𝘵𝘦𝘢 𝘣𝘶𝘯𝘢 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘢 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘱𝘢𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘦 𝘷𝘰𝘳 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢, 𝘪𝘯 𝘤𝘪𝘳𝘤𝘢 𝘥𝘰𝘪 𝘢𝘯𝘪, 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘯𝘰𝘪 𝘴𝘪 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘤𝘶𝘳𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦. 𝘓𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘥𝘦 𝘦𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘦 𝘷𝘰𝘳 𝘪𝘯𝘤𝘦𝘱𝘦 𝘤𝘶𝘳𝘢𝘯𝘥, 𝘥𝘶𝘱𝘢 𝘥𝘦𝘳𝘶𝘭𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘦𝘵𝘢𝘱𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘴𝘢𝘯𝘵𝘪𝘦𝘳𝘦𝘭𝘰𝘳”, a informat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Noile rețele edilitare vor fi dotate cu un sistem inovator „SCADA” care permite supraveghere automată, de la distanță, a parametrilor de funcționare, astfel încât apa furnizată să fie una de cea mai bună calitate, cu un regim continuu.

Contractul de lucrări are o valoare de 64.744.298 de lei fără TVA, cu o durată de execuție de maximum 21 de luni.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × two =