10 noi localități din patru comune clujene vor fi racordate la rețeaua județeană de apă

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a semnat joi, 8 aprilie 2021, autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din nu mai puțin de 10 localități clujene.

Este vorba despre Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu și Macău din comuna Aghireșu, Păniceni și Căpușu Mic din comuna Căpușu Mare, precum și localitățile reședință de comună Gilău și Gârbău.

Noua investiție în infrastructura de apă este finanțată din fonduri nerambursabile, în urma câștigării mega-proiectului european în valoare totală de 355,6 milioane de euro, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

“𝑉𝑜𝑟𝑏𝑖𝑚 î𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡ă 𝑒𝑡𝑎𝑝ă 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 10 𝑛𝑜𝑖 𝑠𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑎𝑟, î𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑎 𝑢𝑟𝑚ă𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒, 𝑟𝑖𝑡𝑚𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 ș𝑖 𝑎𝑙 𝑙𝑢𝑐𝑟ă𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑒 𝑣𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑛𝑠𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎. 𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑝𝑎ș𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑟𝑒ț𝑖 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑚𝑏𝑖ț𝑖𝑜𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑟𝑎𝑐𝑜𝑟𝑑𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑙ă 𝑎 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡ăț𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑗𝑢𝑑𝑒ț𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑙𝑎 𝑟𝑒ț𝑒𝑎𝑢𝑎 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐ă 𝑑𝑒 𝑎𝑝ă 𝑝𝑜𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙ă”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Investițiile recent autorizate au o valoare totală de 34.493.386 de lei, durata de execuție fiind de maxim 18 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Lucrările ce urmează a se realiza în cadrul contractului vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă pe o lungime totală de 69,3 km, din care mai mult de jumătate, cca. 38 de km, reprezintă rețele de aducțiune și distribuție nou înființate.

De asemenea, vor mai fi reabilitate două rezervoare de apă de 300 mc fiecare, vor fi executate branșamente la consumatori și vor fi montanți mai mulți hidranți pentru stingerea incendiilor.

Totodată, investiția prevede, pe partea de canalizare, reabilitarea celor două stații de pompare a apei uzate din Gilău.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 − three =