Clujul atrage noi investiții străine

Trimite și altora

Clujul continuă să atragă noi investiții străine, în ciuda pandemiei. Este vorba atât de noi companii, cât și de extinderea unor firme deja prezente pe piața clujeană. În ultimele luni, au apărut investitori din Asia, America de Nord ori Europa Occidentală interesați de domenii precum producția de software, robotica sau ingineria în domeniul electronicii sau al energiei.

Investitorii străini continuă să vină la Cluj datorită forței de muncă bine calificate, pregătite de universitățile clujene. Unii dintre ei au dezvoltat chiar specializări împreună cu universitățile clujene, care au primit finanțări din partea unor mari companii. Așa ar fi informatica în limba germană, creată cu ajutorul unot companii care produc software, precum NTT Data sau divizia de profil a grupului Porsche.

Nu doar informatica și robotica sunt domenii interesante pentru investitorii străini, ci și domenii precum industria aerospațială, reprezentată de belgienii de la Sonaca, sau producția de alimente. Specialiștii în economie estimează că nivelul investitițiilor străine de dinainte de pandemie va fi atins anul viitor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAu fost reluate zborurile Cluj-Napoca – Emiratele Arabe Unite
Next articleCrește numărul persoanelor confirmate cu infecție COVID-19
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen − nine =