Transilvania atrage în continuare investitori germani

Trimite și altora

Transilvania continuă să rămână destinația preferată a investitorilor germani. Există mai multe explicații pentru această stare de lucruri. În primul rând, fabricile din Transilvania sunt mai aproape de rețelele de autostrăzi europene. În al doilea rând, există mai mulți vorbitori de limba germană. În al treilea rând, în Transilvania s-a devoltat foarte bine învățământul dual. Există și o problemă care îi îngrijorează pe investitori: criza forței de muncă.

Germania este principalul partener comercial al României și, totodată, unul dintre cei mai importanți investitori în economia românească. Există domenii în care prezența germană este deosebit de accentuată. Așa ar fi industria auto, cea alimentară sau IT-ul. Pentru investitorii germani, Transilvania rămâne o destinație atractivă, însă apare problema forței de muncă, spune președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane AHK, Dragoș Anastasiu.

Oamenii de afaceri germani caută soluții la criza forței de muncă. Ei discută cu autoritățile locale, școlile și universitățile despre strategii pentru creșterea calității educației, spune președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania de Nord, DWNT, Ludger Thol.

Chiar în această perioadă, există mai multe companii care studiază posibilitatea de a investi în județul Cluj în domenii precum producția industrială, robotica și IT-ul.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: De ce nu avem încredere în leu
Next articleCSR: O facultate din Cluj plantează câte un copac pentru fiecare notă de 10
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen + twelve =