A crescut numărul autorizațiilor de construire emise de Consiliul Județean Cluj

Trimite și altora

Ultimele luni au adus o creștere semnificativă a numărului de autorizații de construire emise de Consiliul Județean Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, declară: „Comparativ cu anul precedent, când restricțiile pandemice au fost mult mai severe, în 2021 am constatat o intensificare a activității pieței imobiliare și de afaceri. Totodată, se menține acel trend crescător al clujenilor care migrează dinspre mediul urban înspre zonele periurbane și rurale. Tocmai din dorința de a le ușura aceste demersuri,  am solicitat specialiștilor direcției de urbanism să mențină un termen cât mai scăzut de eliberare a autorizațiilor și a certificatelor de urbanism”.

În ceea ce privește autorizațiile de construire, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2021 Consiliul Județean Cluj a emis 422 de asemenea documente, în creștere cu cca. 82% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cereri de autorizare au fost procesate în cursul lunilor iunie-august, cu o medie de aprox. 59 unități/lună, fapt favorizat și de vremea prielnică începerii șantierelor.

Cea mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat însă în domeniul emiterii certificatelor de urbanism, acte administrative care oferă solicitantului informații privind regimul juridic, economic și tehnic al unui teren pe care se dorește realizarea unei construcții. Astfel, în primele opt luni ale anului curent au fost emise 1.612 de asemenea documentații, în creștere cu circa 164% comparativ cu același interval din anul precedent. Cele mai multe certificate de urbanism, respectiv 376, au fost eliberate în luna iulie 2021, de peste patru ori mai multe față de aceeași lună din 2020.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY