Asociația Zi de Bine amenajează un laborator de informatică în Valea Doftanei

Trimite și altora

Una dintre cele mai importante organizații neguvernamentale, Asociația Zi de Bine, împreună cu grupul german EON, Lidl și UniCredit finanțează un laborator de informatică în Valea Doftanei. Asociația Zi de Bine a finanțat și o bibliotecă pe roți, BookTruck, în județul Cluj.

Laboratorul este pentru elevii Liceului Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, unde abandonul școlar este 0%. Liceul găzduiește aproape 400 de elevi, de la grădiniță la învățământ liceal, dintre care peste 100 participă săptămânal la clubul de programare desfășurat în cadrul liceului.

Laboratorul de robotică va fi utilat cu:

  • pachete LEGO® MINDSTORMS pentru a dezvolta abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
  • kituri de nivel intermediar pentru Arduino, pentru orele de științe și informatică prin care să se dezvolte abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
  • o imprimantă 3D;
  • roboți interactivi Robodog pentru inițierea în programare a elevilor din clasele primare și pentru învățarea limbii engleze;
  • ochelari VR Oculus pentru accesarea unor site-uri care oferă materiale educaționale din domeniul VR, AR sau 3D;
  • kituri robot umanoid pentru a introduce copiii în domeniul roboticii, unde pot învăța despre componentele de bază și programarea roboților.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 35.000 euro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleA crescut numărul autorizațiilor de construire emise de Consiliul Județean Cluj
Next articleS-a asfaltat drumul județean Vlaha – Vălișoara
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 + fifteen =