AHK România și BASF anunță prelungirea procesului de înscriere la concursul de soluții inovatoare

Trimite și altora

AHK România și BASF anunță prelungirea procesului de înscriere la concursul de soluții inovatoare pentru domeniile energie curată, agricultură sustenabilă și economie circulară. Competiția BASF Innovation Hub 2021 vizează identificarea de soluții care, direct sau indirect, contribuie la principiile Agendei Verzi – energie curată, agricultură durabilă și economie circulară.

Termenul de depunere a aplicațiilor pentru concursul BASF Innovation Hub este 30 septembrie 2021. Printre aplicațiile deja primite se numără soluții referitoare la diverse utilizări ale biomaterialelor, idei de reutilizare a deșeurilor de plastic, sisteme de irigații inteligente etc. Concursul se desfășoară în 11 țări din Europa Centrală și de Sud, printre care și România.

„Interesul în întreaga regiune este foarte ridicat. Până la acest moment au fost primite numeroase aplicații din partea diferitelor companii inovatoare și start-up-uri din Romania. Printre ele se numără diverse soluții pentru utilizarea biomaterialelor în scopuri specifice, idei pentru reutilizarea deșeurilor din plastic și pentru sisteme de irigații inteligente. Este evident că Agenda Verde este un subiect care inspiră tinerii, iar aceștia creează activ soluții valoroase pentru o planetă sustenabilă. Aceasta ne-a determinat să luăm decizia de a prelungi termenul pentru aplicații și folosim această oportunitate pentru a invita start-up-urile, care poate nu au aplicat încă, să depună ideile lor până pe 30 septembrie la miezul nopții”, subliniază Andreas Lier, director în cadrul BASF România și Bulgaria.

În etapa locală a concursului, juriul va alege cea mai bună idee din România. Aceasta va participa în finalele regionale BASF Innovation Hub 2021 împreună cu cele mai bune soluții din celelalte țări. Câștigătorul etapei locale va primi un premiu de 2.500 EUR brut, iar cea mai bună idee din etapa regională va primi un premiu de 5.000 EUR brut, premii cumulabile.

„Concursul este deschis pentru echipe de până la cinci membri din companii inovatoare sau start-up-uri. Singura cerință este ca ideea înscrisă în competiție să contribuie direct sau indirect la crearea de soluții pentru energie curată, sustenabilă și accesibilă, soluții pentru agricultură sustenabilă și soluții care oferă posibilitatea tranziției către economia circulară. Sumele de bani destinate celor mai bune proiecte pot fi folosite în orice mod pe care companiile inovatoare și start-up-urile îl consideră esențial pentru dezvoltarea ideii lor. Concursul va contribui la mediatizarea idei precum si la identificarea de parteneriate pentru finalizarea produsului, testarea acestuia sau finanțarea investiției. Suntem aici pentru a-i susține”, explică Sebastian Metz, director executiv al AHK Romania.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBilanțul SARS-CoV-2 pentru ultimele 24 de ore
Next articleEnergy Innovation Days: EON reunește lideri de opinie din industria energetică
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × 4 =