Comisarul european Mariya Gabriel vrea să pornească ”fabrica de unicorni”

Trimite și altora

Uniunea Europeană dorește să sprijine mai mult start-up-urile de pe întregul continent. Comisarul european pentru Inovare, Educație, Cultură și Tineret, Mariya Gabriel, a declarat că Uniunea Europeană are mai multe start-up-uri decât Statele Unite ale Americii, însă mult mai puține start-up-uri europene care se transformă în unicorni, adică în companii care ajung la o valoare mai mare de un miliard de dolari.

”Acum, cu Horizon Europe, avem o șansă cu adevărat să dăm un mesaj foarte puternic start-up-urilor noastre. Este vorba de crearea Consiliului European al Inovării. Misiunea mea este să transform Consiliul European al Inovării într-o fabrică europeană de unicorni. România are un exemplu grozav de unicorn. Avem nevoie de mult mai mulți. Potențialul în acest domeniu trebuie valorificat, de aceea vă rog să acordați atenție Consiliului European al Inovării”, a spus Mariya Gabriel.

Declarațiile comisarului european Mariya Gabriel au fost făcute la Cluj, unde a participat la evenimentul numit Innovation Camp.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY