CSR: E ON a modernizat sistemul de iluminat din Școala Gheorghe Șincai din Florești

Trimite și altora

Proiectul „Energie în școlile copilăriei”, prin intermediul căruia E.ON Energie România investește în infrastructura școlară, a ajuns la Florești, județul Cluj. Astfel, la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din localitate a fost înlocuit întreg sistemul de iluminat cu unul modern, bazat pe tehnologie LED. În total, 70 de săli de clasă, laboratoare, biblioteca, săli de sport,  cabinete medicale, spații administrative, etc. de la școala din Florești au fost modernizate, lumina dată de noul sistem fiind similară celei naturale, în proporție de 98%.

“Proiectul de modernizare a iluminatului în școala noastră aduce, cu siguranță, un plus activității didactice, atât prin ambientul mai prietenos din spațiile de învățământ, cât și din perspectiva unui consum redus de energie”, spune prof. Violeta Ilea Bonda, directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai” Florești.

Școala din Florești este o instituție de învățământ întemeiată în anul 1787 de Gheorge Șincai, fiind una dintre cele aproape 380 de școli sătești românești înființate de marele cărturar. Zeci de mii de elevi au învățat în această școală, iar în prezent peste 1.000 de elevi frecventează ciclurile preșcolar, primar și gimnazial.

Școala s-a dezvoltat de-a lungul timpului, fiind făcute eforturi pentru ca elevii să aibă parte de condiții de studiu tot mai bune. La îmbunătățirea mediului de învățat din școală a contribuit și E.ON Energie România prin investiția făcută la Florești. Astfel, pe lângă creșterea luminozității din sălile de clasă, noile corpuri montate au o durabilitate mult mai mare în timp și aduc o reducere a consumului de energie electrică folosită pentru iluminat, fiind astfel redusă presiunea pe bugetul alocat școlii.

Pentru a susține eficiența energetică în unitățile de învățământ, dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania E.ON Energie România derulează de aproape 10 ani programul de îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în școlile copilăriei”.

E.ON a investit în acest proiect, până la începutul acestui an, peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie în școli. Programul, demarat în 2012, a acoperit 65 de unități școlare din 18 județe, cu circa 41.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Comments

comments

SHARE
Previous articleLicitație pentru modernizarea sistemului de videoconferință și procesului de vot la CJ Cluj
Next articlePeste 350 de morți din cauza COVID-19, în 24 de ore, în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − six =