ClujToday: Tehnologie nucleară americană de vârf pentru noi reactoare în România

Trimite și altora

Statele Unite ale Americii și România vor construi un reactor modular mic (de tip SMR), primul de acest fel, de pe teritoriul țării noastre, potrivit ClujToday.ro.

Conform unui comunicat al Casei Albe, citat de Agerpres, prin acest parteneriat, cea mai recentă tehnologie nucleară civilă va fi adusă în aceată parte a Europei. Acordul comercial va include o unitate nucleară cu 12 module construit în colaborare cu firma americană NuScale Power. Inițial se vor crea peste 6 mii de locuri de muncă americane şi româneşti, cu un potenţial de 30 de mii de locuri de muncă dacă proiectul se va extinde, se subliniază în comunicatul executivului american. Dezvoltarea tehnologiei nucleare SMR (aplicată submarinelor militare) este una de viitor, cu emisii zero și cu o eficiență energetică superioară.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAntreprenoriat social gratuit pentru tinerii din Cluj
Next articleComunitatea germană de afaceri cere mai multă stabilitate politică în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × two =