Ambasadorul american Hans Klemm donează bani pentru restaurarea unor biserici fortificate din Transilvania

Trimite și altora

bisericaAmbasadorul SUA, Hans Klemm, donează 59.300 de dolari Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice din Sibiu ca parte a programului special al Departamentului de Stat “Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”. Finanţarea este oferită pentru a sprijini restaurarea bisericilor fortificate de la Movile, Agârbiciu, ambele în judeţul Sibiu, şi Daia, în judeţul Mureş.

Ambasadorul Hans Klemm şi episcopul lutheran Reinhard Guib au participat la o ceremonie organizată la biserica fortificată medievală de la Movile. Acolo, ambasadorul Hans Klemm a spus că “Moştenirea noastră culturală ne reaminteşte contribuţiile şi experienţele istorice ale umanităţii. Asumându-şi un rol conducător în eforturile de conservare a patrimoniului cultural, Statele Unite îşi exprimă respectul profund pentru alte culturi. Bisericile medievale fortificate din Transilvania ilustrează moştenirea culturală a Europei”.

La ceremonie au asistat demnitari locali, reprezentanţi ai Bisericii Evanghelice, ai Fundaţiei Bisericilor Fortificate, ai Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, arheologi şi specialişti în construcţii. 

Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural (AFCP) sprijină conservarea siturilor şi artefactelor culturale, precum şi a formelor de expresie culturală în peste 100 de ţări din întreaga lume.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleConsiliul Județean Cluj repară unul dintre cele mai importante drumuri turistice din Munții Apuseni
Next articleRFI: Magazinele Tati, în prag de faliment
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY