Consiliul Județean investește în 2 000 de accese rutiere

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj continuă execuția lucrărilor care au ca obiect asigurarea scurgerii și evacuării apelor de suprafață pe mai multe drumuri județene. Sunt vizate lucrări de refacere sau realizare de noi podețe pe drumurile laterale, amenajarea de șanțuri și rigole, amplasarea de tuburi de scurgere, dar, în principal, construirea de accese la gospodăriile și proprietățile amplasate pe drumurile județene.

La finalizarea proiectului, 2.084 de proprietăți situate pe nu mai puțin de 15 drumuri județene vor beneficia de acces reabilitat la drumurile pe care se situează. Pe lângă cele 2.084 de accese la proprietăți, Consiliul Județean Cluj ia în calcul posibilitatea realizării a încă 1.000 de accese, dacă situația va impune acest lucru.

Până la această dată, pe DJ 108B Viile Dejului – Bobâlna – limită cu județul Sălaj au fost finalizate și recepționate toate cele 258 de accese prevăzute. De asemenea, și cele 80 de accese prevăzute a fi realizate pe drumul județean DJ 161H Suatu au fost finalizate și recepționate.

Pe DJ 109D Jucu lucrările sunt, practic, finalizate. Au fost executate 46 de accese la proprietăți din cele 47 prevăzute. Pe DJ 109B Fundătura – Cornești, unde este prevăzută realizarea a 462 de accese la proprietăți, au fost finalizate 272 de accese.

De asemenea, pe DJ 107N Băișoara – Moara de Pădure – Valea Ierii au fost executate 60 de accese la proprietăți din cele 80 prevăzute.

Pe DJ 107L Lita – Crăiești – Petrești de Jos au fost finalizate 172 de accese la proprietăți din cele 190 prevăzute, pe drumul județean DJ 105T Popești – Corușu – Săliștea Nouă – Săliștea Veche au fost finalizate 150 de accese la proprietăți din cele 431 prevăzute, în timp ce pe DJ 161B Bogata – Călărași, din cele 158 de accese prevăzute au fost finalizate 86, în condițiile în care la peste 90% dintre accese au fost montate tuburile de scurgere, a fost realizată balastarea și se execută lucrări de cofrare și turnare a betonului în vederea finalizării acestora.

Pe DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, unde este prevăzută realizarea a 449 de accese la proprietăți, au fost finalizate 216. Nu în ultimul rând, pe DJ 151C Tritenii de Jos au fost executate primele 82 de accese din cele 165 prevăzute.

Comments

comments

SHARE
Previous articleNămolul din Cluj-Napoca ar putea fi transformat în îngrășământ pentru agricultură
Next articlePeste 10 000 de cazuri noi de COVID și alte 451 decese, în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six − 5 =