Se extinde rețeaua de apă în comuna Frata

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satele Frata, Pădurea Iacobeni și Poiana Frății din comuna Frata, județul Cluj.

În prezent, pe mai multe străzi amplasate pe teritoriul localităților Frata, Pădurea Iacobeni și Poiana Frății nu există o rețea de alimentare cu apă, astfel încât locuitorii se aprovizionează din surse proprii, improvizate, neverificate din punct de vedere igienico-sanitar. De asemenea, în satul Soporu de Câmpie, deși există o rețea de apă, presiunea în instalație este insuficientă distribuirii către toți consumatorii racordați.

În acest context, noul proiect prevede extinderea rețelei de apă în cele trei localități, pe o lungime cumulată de cca. 6.000 metri, sistemul urmând a funcționa gravitațional. De asemenea, vor fi realizate și branșamente la imobile până la limita de proprietate. În plus, pentru rezolvarea problemei presiunii, în satul Soporu de Câmpie va fi amenajată o stație de pompare a apei.

„𝘗𝘳𝘪𝘰𝘳𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘯𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘢 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘢 𝘢𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘥𝘦𝘤𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘯𝘦𝘥𝘪𝘴𝘤𝘳𝘪𝘮𝘪𝘯𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘵𝘰𝘵𝘪 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪𝘪, 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘧𝘦𝘳𝘦𝘯𝘵 𝘥𝘦 𝘻𝘰𝘯𝘢 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘪𝘦𝘴𝘤. 𝘈𝘤𝘤𝘦𝘴𝘶𝘭 𝘭𝘢 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘵𝘳𝘦𝘣𝘶𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘪𝘵 𝘤𝘢 𝘰 𝘯𝘰𝘳𝘮𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘪𝘢𝘳 𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘭𝘪𝘶𝘭 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯 𝘴𝘪 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘢𝘯𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘈𝘱𝘢 𝘚𝘰𝘮𝘦𝘴 𝘧𝘢𝘤 𝘦𝘧𝘰𝘳𝘵𝘶𝘳𝘪 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘯𝘴𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘳𝘢𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘨𝘳𝘢𝘭 𝘭𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘶 𝘥𝘦 𝘶𝘵𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘢” spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Investiția este gestionată de Primăria comunei Frata. După finalizarea lucrărilor și realizarea etapei de recepție, rețeaua va fi preluată în sistem centralizat de către Compania de Apă Someș S.A, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj .

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − three =