355 de milioane de euro pentru infrastructura de apă și canalizare din Cluj și Sălaj

Trimite și altora

Compania de Apă Someș, operatorul public din domeniul apei și canalizării din județele Cluj și Sălaj, folosește banii europeni pentru a combate schimbările climatice. Compania a câștigat un proiect record pentru Transilvania, în valoare de peste 355 de milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru a pune în valoare resursele de apă din lacul Tarnița din Munții Apuseni, care vor alimenta locuitorii celor două județe. De asemenea, va fi extinsă rețeaua de canalizare, care va prelua și trata apele uzate.

Reprezentanții Companiei de Apă Someș vor folosi banii europeni pentru a crea, moderniza și extinde 2.000 de kilometri de conducte. Acestea vor aduce apă potabilă de bună calitate, din Munții Apuseni, în casele locuitorilor județelor Cluj și Sălaj. La finalul proiectului european, 99 la sută dintre locuitorii celor două județe vor avea acces la rețeaua de alimentare cu apă potabilă și 95 la sută dintre ei la rețeaua de canalizare, spune directorul general al companiei clujene, Călin Vasile Neamțu.

Ca urmare a acestui proiect, locuitorii celor două județe nu vor mai suferi din cauza lipsei apei, nici măcar în perioadele cu secetă extremă, spune directorul de Relații Publice al Companiei de Apă Someș, Victor Lucian Croitoru.

Realizarea acestui proiect înseamnă diminuarea presiunii pe sursele locale de apă din zone precum Câmpia Transilvaniei. Aceste surse vor putea fi folosite pentru nevoi gospodărești, precum adăparea animalelor. De asemenea, prin tratarea apelor uzate, proiectul va duce și la diminuarea poluării provocate de acestea.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY