Consiliul Județean a oferit Primăriei Cluj-Napoca terenul necesar pentru construirea platformei Park&Ride

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a aprobat trecerea terenului situat pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park & Ride”.

Prin intermediul acestei facilități Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca susțin politica de descurajare a transportului cu autoturismul personal şi orientarea către moduri sustenabile de transport – transport public, mersul cu bicicleta, mersul pe jos.

Utilizarea parcării de mari dimensiuni de către cetățenii care ajung în Zona Metropolitană Cluj-Napoca va determina o scădere a numărului de deplasări în zona centrală cu autoturismul şi folosirea, în schimb, a sistemului de transport public, spun reprezentanții Consiliului Județean. Ei preconizează că interconectarea acestor facilități va reduce traficul în întreaga zona estică a Municipiului Cluj-Napoca, în special pe ruta str. Aurel Vlaicu – Piața Mărăști. Pe lângă avantajele evidente legate de decongestionarea traficului, „Park and Ride” va determina o scădere a presiunii pe locurile de parcare existente în municipiu și, bineînțeles, o reducere a emisiilor de dioxid de carbon şi a celorlalte emisii poluante generate de traficul rutier.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY