Consiliul Județean Cluj a apobat indicatorii pentru construirea Parcului Industrial Tetarom V

Trimite și altora

Consilierii județeni din Cluj au aprobat indicatorii tehnico-economici și finanțarea multianuală a obiectivului de investiții „Parc Industrial Tetarom 5 – infrastructură de acces”. Deocamdată, însă, nimeni nu știe în ce condiții va fi construit Parcul Industrial Tetarom IV din Feleacu. Cel mai probabil, administrația locală va solicita fonduri europene pentru a dezvolta acest obiectiv.

Astfel, în contextul edificării celui de-al cincilea parc industrial Tetarom al Clujului în zona Luna-Câmpia Turzii, Consiliul Județean Cluj a asumat realizarea infrastructurii de acces capabile să asigure funcționarea în parametrii optimi a activității viitoare a parcului în suprafață de 115 ha. Având în vedere amploarea investiției, vor fi realizate conexiuni la cele mai importante două artere rutiere care străbat zona, respectiv Drumul Național DN 15 și Autostrada A3 – Brașov–Târgu-Mureș–Cluj–Oradea. Astfel, pe lângă calea de acces în lungime de 1,92 km care asigură legătura DN 15 la A3, vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN15, un acces simplu la A3 și, în ultimă fază, un pod peste râul Arieș în lungime de 151 m, cu o lățime de 13 m, afirmă reprezentanții Consiliului Județean Cluj, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pentru realizarea acestor lucrări plenul Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unui buget multianual în valoare totală de 48.829.045 lei cu TVA inclus, defalcat pe o perioadă de trei ani, după cum urmează: în acest an minim 2 milioane de lei, în 2021 minim 15 milioane lei, iar în ultimul an diferența până la valoarea obiectivului de investiții.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr.172/2018 a fost aprobat un contract de asociere între Județul Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și Comuna Luna, în vederea realizării Parcului Industrial Tetarom V din Luna.

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a județului Cluj a fost luată atât ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă cât, mai ales, a dorinței Consiliului Județean de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni și de a oferi locuitorilor din municipiile Turda și Câmpia Turzii precum și celor din localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă, cu toate avantajele ce decurg de aici.

Obiectivele urmărite de Consiliul Județean prin edificarea Tetarom V, respectiv stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, vor contribui esențial la transformarea acestei părți a județului într-un important pol de creștere.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTot mai multe orase din Transilvania mizează pe transportul public electric
Next articleE.ON suspendă publicitatea și postările pe Facebook și Instagram
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − 3 =